dinsdag 20 december 2016

Rogue One details die je waarschijnlijk hebt gemist

LET OP! Dit artikel bevat spoilers van Rogue One.

Er zijn heel veel artikelen die focussen op kleine details die je misschien hebt gemist, of toch niet. Wij proberen de beste en tevens bevestigde punten er uit te halen.

Te beginnen met het 'Darth Vader Palace', zullen we het maar noemen. Hoewel er opvallend genoeg geen nametag zat bij de bijhorende planeet leek iedereen wel een beetje te gokken dat het hier om Mustafar ging. Inmiddels heeft Pablo Hidalgo van de Star Wars story group dit ook bevestigd. Is het juist vreemd of niet dat Vader terug keert naar deze specifieke locatie?

Met betrekking op deze zelfde locatie, verwijst Hidalgo naar een zin aan het einde van Rebels seizoen 1, waar men toen al bezig was met de voorbereidingen van Rogue One. 'Mustafar is a planet where Jedi go to die.' Dit is hoogstwaarschijnlijk een referentie naar Jedi die Vader op zoeken of Vader die de gevangen Jedi laat over brengen naar Mustafar om er een einde aan te maken.


Ben je ook benieuwd wie het persoon was in het gewaad op deze locatie? Dat was Vanée, waarschijnlijk referende naar Kren Blista-Vanee uit Return of the Jedi (achtergrondrol).

Veel fans 'hypte' helemaal toen ze in een snel shot tijdens de film een X-Wing pilot zagen met een snor. Dat moest en zou Biggs zijn, uit A New Hope. Hoewel er veel referenties zijn naar die film, moeten we jullie teleurstellen. Het was niet Biggs, maar Heff Tobber, een Blue Squadron piloot.

Al in een van de laatste trailers zagen we de Rebellen vloot te voorschijn komen. Al snel merkte iemand een schip op dat wel heel bekend voor kwam, namelijk de Ghost uit Rebels (links onder). We kunnen jullie nu bevestigen dat het inderdaad om de Ghost gaat en dat we daar in de toekomst meer over te horen krijgen. Zouden we Rogue One te zien krijgen uit de ogen van de animatie Rebels?

Afbeeldingsresultaat voor ghost in rogue one

Hoewel we in de trailers beelden hebben gezien van een rennende Jyn met Death Star plannen op het strand, is deze scene nooit in de film verschenen. Met betrekking tot de re-shoots die gedaan zijn verwachtte veel mensen dat de film origineel anders had moeten eindigen. Dat is inmiddels officieel ontkracht. Hoewel er re-shoots zijn geweest, is het einde altijd het zelfde gebleven.

Heb jij hem gezien? Hidalgo hintte via Twitter dat Chopper ergens in Rogue One verborgen zit. Die kleine ondeugende droid ook! Maar ook Here (of Cham) Syndulla van Rebels (en Clone Wars) worden genoemd in Rogue One, let maar eens goed op.

En tot slot, heb jij in de gaten gehad dat er ook vrouwelijke stormtoopers zijn bij het Empire? Nee, wij ook niet en toch is het zo. We wisten dit al met Captain Phasma uit The Force Awakens, maar die is onderdeel van de First Order en niet het Empire. Het is waarschijnlijk in de film niet echt te zien, maar het officiële boek van Rogue One (dat nog moet verschijnen) beschrijft duidelijk dat K-2SO een vrouwelijke stormtrooper identificeert.

Dat was het voor nu, had jij dit alles verwacht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten