woensdag 21 oktober 2015

Kaartverkoop The Force Awakens veroorzaakt chaos en records

Vroeger waren we bij Star Wars giga rijen gewend voor bioscopen, sommige mensen stonden dagen in de rij. Maar tijden veranderen, iedereen koopt zijn tickets via internet. Alleen dat ging niet zonder slag of stoot. Door de grote hoeveelheid mensen die tegelijk kaartjes wilde kopen crashte bijna alle ticket en bioscoop websites, ook de website van Pathé lag er tijdelijk uit.

Inmiddels lijkt The Force Awakens alle records te hebben verbroken. Op de eerste dag van de verkoop werd er voor Imaxvoorstellingen voor meer dan 6,5 miljoen dollar aan tickets gekocht. Daarmee verslaat Star Wars de vorige nummer een, die op de eerste dag voor amper een miljoen dollar verkocht. Het totaal aantal gekochte tickets is nu al acht keer meer dan de vorige recordhouder, The Hunger Games. De trailer is inmiddels al bijna 28 miljoen keer bekeken.

Ook in Nederland leidde de kaartverkoop voor chaos. Pathé bioscopen in zowel Rotterdam (Schouwburgplein) en Amsterdam (Arena) blijven drie dagen lang, 24 uur per dag open en drijven het klokje rond The Force Awakens om de vraag naar kaartjes aan te kunnen. Voorstellingen gaan dag en nacht door met alleen pauzes om de zaal op te ruimen. De non-stop vertoningen beginnen op 16 december in de ochtend en lopen tot de nacht van zaterdag nacht 19 december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten