maandag 26 oktober 2015

Chewbacca opgepakt in Oekraïne


Gisteren werd iemand verkleed als Chewbacca nabij een stembureau in Odessa, Oekraïne, opgepakt door de politie. De politie zou hebben besloten hem op te pakken omdat hij illegale campagne voerde. Hij reed namelijk 'Darth Vader' naar het stembureau. In Oekraïne mag men op de verkiezingsdag geen campagne voeren, en volgens de politie deed 'Chewbacca' dit wel. Ook kon Chewie geen rijbewijs laten zien. Maar een wookie zou een wookie niet zijn als hij niet zou tegenstribbelen bij de arrestatie.

We hebben hem al een paar keer eerder gezien 'Darth Vader'. De leider van de in 2010 erkende partij UIP veranderde zijn naam naar Darth Vader en deed vorig jaar nog mee aan de presidentsverkiezingen. In 2011 heeft Vader al eens zichzelf utigeroepen tot burgemeester. Inmiddels is hij een bekend figuur in Oekraïne die de politiek telkens weer op z'n kop zet.

Helaas werd Chewie daar echter de dupe van gisteren. En tot overmaat van ramp bleek dat Vader niet op de registratielijst stond, en dus niet mocht stemmen. Het leverde wel leuke beelden op, Chewbacca in de rechtbank! Gelukkig kwam hij er van af met een waarschuwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten