vrijdag 7 maart 2014

Star Wars laserkanon in de Amerikaanse marineLaserkanonnen met hun groene, rode en blauwe lasers domineren het slagveld in het Star Wars universum. Eén simpele goed gemikte laser kan een heel schip lamleggen, in de brand zetten of opblazen. Klinkt tamelijk effectief, zo dacht ook de Amerikaanse marine. De Amerikaanse marine installeert namelijk momenteel een laserkanon op een oorlogsschip. Het Laser Weapen System (LAWS) wordt komende zomer getest. Uit deze test moet blijken of het een efficiënt alternatief is voor kruisraketten.
Men kan de kracht van de laserstraal tot in het detail regelen en daarmee dus ook de eventuele schade dat het aan zal richten. Net zoals we zien in Star Wars kan de energie die zich in de laser concentreert een doelwit in brand zetten maar het kan ook sensoren van drones en raketten beschadigen. Een schot met een laserkanon kost amper $1,-, terwijl een Tomahawkkruisraket 1 miljoen kost. Dat is nog eens een verschil. Als de test goede resultaten boekt zullen in de loop der tijd meer schepen hiermee uitgerust worden.
Een goedkopere en effectievere manier van oorlogstuig dus. Maar ach, in een sterrenstelsel hier ver ver vandaan wisten ze dat natuurlijk al jaren. Zolang men geen Deathstar creëert, zal de technologische vooruitgang voorspoed met zich mee brengen, of toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten