dinsdag 29 oktober 2019

Lawrence Kasdan geeft Disney de schuld voor het lage succes van Solo film

Afbeeldingsresultaat voor lawrence kasdan

Lawrence Kasdan, iedere fan die zich een beetje heeft verdiept in de achtergrond van Star Wars kent zijn belangen bij de saga. Deze man schreef namelijk het scenario van zowel The Empire Strikes Back, Return of the Jedi en The Force Awakens. Maar ook werkte hij aan Solo: A Star Wars Story. Volgens Kasdan was die laatste een flop, maar was dat niet zijn schuld.

Het Solo project had vanaf het begin al veel problemen. Zo werden de originele regisseurs plotseling gewisseld wegens creatieve verschillen in mening. Ook werden meerdere scenes opnieuw opgenomen of aangepast. Uiteindelijk scoorde de film het laagste in opbrengst ooit voor een Star Wars film. 

Kasdan was origineel gevraagd door Kathleen Kennedy om aan Solo te werken. Hij heeft altijd een goeie ervaring gehad met de franchise en wilde dus mee werken. Plots kwam hij op het project van The Force Awakens te zitten, wat hij zelf een goeie ervaring noemde. Echter, Solo is een heel ander verhaal. Het idee begon goed "Maar daarna verpestte de studio het. Niet iets ongewoons overigens. Het was altijd goed voor me maar ik wil het niet meer doen."

Disney baas Bob Iger gaf eerder al aan dat Solo overhaast gemaakt was en dat dit een fout is geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten