woensdag 29 mei 2019

Stichting Hartekind organiseert een festival en Dutch Garrison is er bij


Op zaterdag 15 juni is er bij kasteel Groeneveld in Baarn een door stichting Hartekind georganiseerd festival/ challenge om meer aandacht te krijgen voor hun doel. Op het festival kunnen kinderen van 3-10 jaar al verkleed mee doen aan het superheldenparcours. Kids kunnen daar hun superhelden diploma halen. Het mooiste zou natuurlijk zijn dat de kinderen voor het parcours gesponsord worden om zo geld op te halen voor stichting Hartekind (vergeet u hier niet voor in te schrijven).

Voor de oudere kinderen is er een escape the park (vergeet u hier niet voor in te schrijven), ofwel een bijzondere escape room, maar dan buiten. Voor de volwassenen is er een hardloopwedstrijd. Ook bij deze twee activiteiten kan geld worden ingezameld.

Buiten deze activiteiten is er ook nog een foodtruckfestival! Er is dus goed eten, er zijn gezellige activiteiten, kinderen kunnen zich omtoveren tot superhelden én je steunt direct een goed doel! 


Voor de fans van Stormtroopers en andere bad guys van 'A galay far, far away...' is er ook goed nieuws. Het Dutch Garrison is namelijk ook op het festival. Deze vereniging van vrijwilligers staat bekend als de 'bad guys doing good' en verschijnen vaker bij charity evenementen. Maar nu is er dus voor u of uw kind de kans om met de vrijwilligers van Dutch Garrison op de foto te gaan!

Zoals gezegd staat het hele evenement in het teken van stichting Hartekind. De Nederlandse stichting is op dit moment nog vrij onbekend, maar aandacht voor hun doel is hard nodig! Elke dag worden er 4 kinderen geboren met een hartafwijking en worden er drie kinderen geopereerd. Helaas overlijd er ook een kindje met zo'n afwijking elke twee dagen. 

Zelf als een operatie goed verloopt is het gevaar nog niet voorbij. Deze kinderen zullen de rest van hun leven gevolgen ondervinden van hun hartafwijking. Sterker nog, met één operatie is het meestal niet gedaan. Kinderen met deze afwijking moeten gedurende hun leven meermaals aan hun hart worden geopereerd. Dit is absoluut niet zonder risico's en kan grote impact hebben. 

Stichting Hartekind wilt de overlevingskansen van deze kinderen vergroten en de kwaliteit van leven van deze kinderen vergroten door middel van onderzoek. Dat kunnen ze niet alleen. Daarom organiseert de stichting dit evenement. De video hieronder geeft een impressie van een van de eerdere challenge festivals van Hartekind.



Het is voor iedereen mogelijk om dit evenement te bezoeken en het bezoek kost u niets, u bent ook niets verplicht. Wel gaat een deel van de opbrengsten van het festival naar Hartekind voor onderzoek, dus schroom zeker niet om wat te gaan eten bij het foodtruckfestival of doe natuurlijk gewoon mee met een van de activiteiten. De opbrengsten daarvan komen dus ook goed terecht. Een bijdrage voor de stichting wordt natuurlijk wel heel erg gewaardeerd. En zeg nou zelf, hoe leuk is het om met de leden van het Dutch Garrison op de foto te gaan.

Dus kom ook op zaterdag 15 juni naar Baarn voor dit festival! Wij zijn er ook. Wilt u meer informatie over het evenement of Stichting Hartekind? Ga dan even naar de website.

Afbeeldingsresultaat voor logo stichting hartekind

Geen opmerkingen:

Een reactie posten