woensdag 8 mei 2019

De volgende drie Star Wars films komen eerder dan je denkt

Afbeeldingsresultaat voor new star wars films

Dit jaar komt er na meer dan 40 jaar een einde aan het verhaal van de Skywalkers met Star Wars IX: The Rise of Skywalker. Of nou ja, dat denken we dan. Hoewel Disney hier ook mee adverteert hebben we dat al eens eerder gehoord, nadat de eerste 6 films waren afgerond. Toch liet Disney laatst nog weten dat ze voorlopig even lucht zouden scheppen en de volgende Star Wars projecten in minder snel tempo te laten ontwikkelen. De focus zou voorlopig liggen op live action series.

Maar gisteren kwam Disney met een nieuwe reeks release data. En jawel, ook Star Wars zat daar tussen. We wisten inmiddels al dat The Mandalorian in november van dit jaar komt en dat de Cassian Andor serie, Resistance seizoen 2 en de Clone Wars seizoen 7 binnen nu en 2 jaar zullen verschijnen. Echter, wat niemand had verwacht, ook de volgende drie Star Wars films worden genoemd.

De eerst volgende Star Wars film staat namelijk al gepland voor 16 december 2022. Daarna volgen er films op 20 december 2024 en 18 december 2026. Ja, dat klopt helemaal, 2026 is nog een héél eind van ons vandaan. Maar 2022 is nog te overzien en sneller dan verwacht. Drie jaar na episode IX kunnen we dus weer gaan genieten van een nieuw deel. Maar tot die tijd zal Disney vast niet stil blijven zitten.

Wie de films regisseert, dat is nog onbekend. We weten dat zowel Rian Johnson als Dan en David van Game of Thrones aan projecten werken. Maar wie gaat deze specifieke films doen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten