vrijdag 15 juni 2018

Krijgen we dan eindelijk Star Wars Detours?


Het is inmiddels al weer 7 jaar gleden dat de Star Wars animatie-comedy serie Detours uit had moeten komen. Vlak voor dat Disney Lucasfilm over kocht werd er al vier jaar gewerkt aan de serie, en het had maar liefst 62 scripts klaar liggen en al 39 episodes afgemaakt, die klaar waren om uitgezonden te worden. Maar met de overname werd de serie op halt gezet en bereikte het uiteindelijk nooit de televisie.

Al die tijd hebben fans gehoopt dat Lucasfilm misschien toch nog een aantal afleveringen online vrij zou geven en het leek hier ook een tijdje op, maar de serie kwam nooit. Ook ging er in 2015 het hardnekkige gerucht dat er in mei van dat jaar een grote hoeveelheid content zou worden geĆ¼pload naar een digitaal platform, maar ook dit is nooit gebeurd. 

Maar nu, na 7 jaar, lijkt er achter de schermen bij Lucasfilm toch het een en ander te gebeuren en verschillende bronnen suggereren dat ze Detours langzaam aan het ontdooien zijn uit de vriezer waar het al deze jaren heeft liggen wachten. Lucasfilm heeft namelijk recent verschillende nieuwe trademarks aangevraagd onder deze naam. Onze bronnen vragen zich dan ook af, waarom zou je nieuwe trademarks aanvragen voor een serie die nooit het licht gezien heeft?

Het antwoord blijkt simpel. Volgend jaar komt Disney met zijn eigen streamingsdienst, maar je verkoopt nooit een abonnement als je niets te bieden hebt. De dienst moet dus zo veel mogelijk content aanbieden vanaf het moment dat ze volgend jaar van start gaan. Met een serie van 39 afleveringen die klaar staat en voor het oprapen ligt lijkt de keuze makkelijk gemaakt. Waarom zou je er geen gebruik van maken?

Bij fans kruipt nu eindelijk de hoop dat we Detours toch nog te zien gaan krijgen! Er werden wel meerdere teasers en trailers vrijgegeven van de serie, die je hier boven kunt zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten