donderdag 16 februari 2017

The Last Jedi Super Star Destroyer en Finn's outfit


LET OP! Onderstaand bericht bevat mogelijk, hoewel geruchten, spoilers. Op speciale aanvraag van de bron vermelden we dit toch bij dit bericht.

Zoals aangegeven heeft de bron van dit bericht, Making Star Wars, specifiek gevraagd lezers te waarschuwen voor spoilers. Houd alleen wel in gedachten dat dit bericht niet officieel bevestigd is en dus niet per definitie inderdaad een spoiler hoeft te zijn.

Gisteren kwam Making Star Wars met informatie naar buiten over een nieuwe Super Star Destroyer, a-la First Order stijl, die te zien zou gaan zijn in The Last Jedi. Maar volgens Making Star Wars gaat het hier niet om een Super Star Destroyer zoals we die eerder zagen in de originele trilogie.
However, it isn’t like the ones we saw during the Empire’s era. The First Order Super Star Destroyer is huge, yes, but is just a triangle-shaped wedge. The classic Super Star Destroyer was a wedge with a city built on it in no uncertain terms. This is just a gigantic huge wedge, solid, and dark.
De schrijver van het bericht zet er wel duidelijk bij dat het zijn eigen interpretatie is dat het hier mogelijk gaat om het 'main command ship' van de First Order. Daarbij claimen ze informatie te hebben uit concept art dat het schip boven een rode planeet vliegt, die zij vervolgens tot mogelijke 'main world' van de First Order benoemen. Volgens het bericht komt Finn op deze Super Star Destroyer terecht tijdens een missie.

Het bericht gaat verder met speculeren over de rol van Finn, die aldus het artikel een groot avontuur gaat beleven in de volgende film. Het bericht claimt te horen te hebben gekregen dat Finn hier gekleed gaat in een First Order officiers uniform. Met betrekking tot dit uniform keert het bericht zich tot een scene (nergens bevestigd) die ze in hun eigen podcast zouden hebben besproken.
The gist is that a stormtrooper that used to know Finn slaps his ass; knowing him back when he was FN-2187, the trooper clearly doesn’t know what actually happened on Starkiller Base. We were told Finn was undercover in the sequence and we figured the trooper thought Finn was undercover too, hence their unusual interaction. However, knowing he wears this uniform, we now think there’s a solid chance the trooper is congratulating Finn on his promotion within the First Order itself, not congratulating him for becoming a Resistance infiltrator as we first interpreted the information. Seems risky to tease a superior but stormtroopers have never been the smartest dudes in the galaxy.
 Het bericht doet nogal wat aannames en komt voornamelijk met informatie die niet een directe bron lijkt te hebben voor de lezer. Toch zitten er wat interessante stukken in. We raden dan ook aan om tussen de regels door te lezen en te kijken naar het grote geheel in plaat s van naar de ingevulde details. Kort om, neem het bericht met een korreltje zout, maar verwerp het niet helemaal. Het zou niet de eerste keer zijn dat Making Star Wars in de goede richting zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten