donderdag 5 februari 2015

Star Wars acteur Richard Bonehill overleden

Helaas hebben we tussen al dat geweldige nieuws ook wel eens verdrietig nieuws te melden. Star Wars acteur Richard Bonehill is vandaag op 67 jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is niet bekend, we gaan er momenteel van uit dat Bonehill een natuurlijke dood is gestorven.
Richard BonehillBonehill werkte maar liefst 30 jaar in de filmindustrie en had verschillende rollen in Star Wars zoals Nien Nunb, een TIE pilot, een X-wing pilot, een Mon Calamari, Rebel officer Palo Torshan en enkele andere rollen. Ook speelde hij onder andere in Doctor Who.
Ook heeft hij de Truro Fencing Club opgebouwd, een scherm centrum. Zelf werd hij in 2010 gekroond tot Veterans Sabre World Champion en werkte hij met drie olympische atleten. Voor 12 jaar was Bonehill hoofdcoach van de club tot in 2007 en tot aan vandaag was hij president van de club.
Jon Salfield, de huidige hoofdcoach zegt:

"He is irreplaceable, such a motivator and he gave is time so generously. (...) He was a huge character, forthright but always honest and hardworking."

Clublid Kiera Sleeman twittert: "R.I.P. Richard Bonehill, very respected man and will greatly missed."

Namens Alle Star Wars wensen wij de nabestaande van Richard Bonehill heel veel sterkte toe met dit verlies. And may the Force be with them, always!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten