donderdag 12 december 2013

Lego Star Wars gratis te spelen


Het is pas een maand geleden dat de laatste Lego-game verscheen op iPhone en iPad. Lego Lord of the Rings kostte 4,49 euro en was daarmee misschien wel het laatste traditioneel opgezette Lego-spel voor de touchscreens. Nu heeft Warner Bros Lego Star Wars: The Complete Saga uitgebracht en die heeft een ander verdienmodel. Je betaalt 4,49 euro per film of 14,49 voor de hele filmreeks. Daar tegenover staat wel dat de eerste film zich volledig gratis laat spelen en dat je de nieuwe game dus kosteloos downloadt.
Mocht je bijvoorbeeld Lego Harry Potter Jaren 5-7 of Lego Batman nog niet hebben gespeeld, dan is Lego Star Wars: The Complete Saga een goede introductie. De Star Wars-delen waren op de spelcomputers en Nintendo DS de eerste actiegames in de vorm die we inmiddels van Lego gewend zijn. Waarin je dus altijd optrekt met twee personages uit de film waartussen je kan en moet schakelen, omdat ze allebei andere specialiteiten hebben. De een heeft een lightsaber en voelt the force, de ander is goed met pistool of kan hoog springen. Zo kom je verder in de lichte puzzels die de games je voorschotelen. Dat vijanden in drommen op je afkomen in het spel, maakt niet zoveel uit. Je kan niet echt dood in het spel. Je verschijnt meteen weer en verliest enkel wat noppen.
Dat Lego Star Wars: The Complete Saga wat meer tijd heeft gekregen om uit te komen op iPhone en iPad dan bijvoorbeeld Lego Batman, merk je aan de besturing van de game. Je kan kiezen uit een tikbesturing of een ‘oude’ opzet met virtuele stick links en vier actieknoppen rechts. Met die besturing lijkt het spel wel wat vloeiender, wat vlotter dan de eerder uitgebrachte Lego-games. Omdat de actieknoppen dicht op elkaar staan zal je wel eens springen in plaats van meppen, maar het is te vergeven omdat doodgaan geen zonde is in het spel. Laat het je in ieder geval niet tegenhouden deze grappige Lego-game te proberen.

Downloaden: Lego Star Wars: The Complete Saga (gratis, met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 4.3+)

Wij hebben dit bericht niet geschreven en claimen dit dan ook niet. Dit bericht is volledig afkomstig van iphoneclub.nl. Wij willen U er aan helpen herinneren dat wij nieuws verzamelen en dus niet alles zelf schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten