donderdag 4 april 2013

Disney draait LucasArts de nek om!


Niet alleen voor fans maar ook voor veel werknemers van de game producent LucasArts is er slecht nieuws, heel slecht nieuws zelfs. Disney, de nieuwe eigenaar van LucasArts heeft besloten om het bedrijf te sluiten. Met het sluiten van het bedrijf worden direct ook de star wars games: Star Wars 1313 en Star Wars First Assault volledig van de kaart geveegd. En de kleine kans op een 3e deel van Star Wars battle front is ook volledig verkeken. Toekomstige games laat Disney produceren via een licentiemodel.
Met deze beslissing van Disney worden niet alleen de lang verwachte Star Wars games aan de kant gezet maar ook meer dan 150 mensen die voor het bedrijf werken zijn hun baan kwijt. Gisteren ochtend informeerde Disney de medewerkers over het sluiten van het bedrijf. Ze vinden dat het bedrijf de afgelopen jaren geen succesvole games meer heeft geproduceert en daarom alleen maar een laste post is. Nu het succesvolle Star Wars The Clone Wars is afgelopen en de verdere productie nog niet begonnen is, is het tijd om LucasArts te sluiten. Erg begrijpelijk als de werknemers van LucasArts niet erg blij zijn met Disney als nieuwe (inmiddels als weer -ex) baas.
Wel blijven de volgende games en waarschijnlijk ook de nieuwe films onder de naam van LucasArts verschijnen, al is dit alleen maar voor de fans, want de LucasArts studio sluit binnekort voor goed zijn deuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten