zaterdag 9 februari 2013

George Lucas verkoopt zijn Disney aandeel!Star Wars-bedenker George Lucas wil cashen met Disney

Nog geen vier maanden na de aankondiging dat hij zijn bedrijf zou verkopen aan Disney in ruil voor aandelen, wil George Lucas, bedenker, producent en regisseur van Star Wars af van zijn aandelenbelang in Disney.
Zijn 37 miljoen aandelen zouden hem nu zo'n 2 miljard dollar opleveren, schrijft Tech Crunch op basis van een melding van Disney bij de Security and Exchange Commission, de Amerikaanse toezichthouder.
George Lucas verkocht Lucasfilm, het bedrijf met onder meer de rechten op de Star Wars-films, officieel op 21 december voor iets meer dan 4 miljard dollar 2012 aan Disney, waarvan iets meer dan de helft contant werd afgerekend, de rest in aandelen.
Met een belang van 2 procent is Lucas na de erven van Steve Jobs de op één na grootste aandeelhouder van het entertainmentconcern. De Apple-oprichter verkreeg zijn belang in Disney op vergelijkbare wijze toen hij zijn animatiestudio Pixar aan Disney voor 7,4 miljard dollar verkocht. Pixar was zelf overigens in de jaren tachtig door Jobs gekocht van Lucasfilm.

Bron: www.msn.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten