zondag 26 juli 2020

Star Wars films worden met een jaar uitgesteld

Rise of Skywalker' to end 9-chapter 'Star Wars' saga | Deccan Herald

Halverwege vorig jaar maakte Disney officieel bekend dat er een nieuwe Star Wars trilogie aan komt waarvan we de eerste konden verwachten in 2022. Echter, door de corona crisis zijn de plannen van Disney in de war geschopt en lopen allerlei projecten vertraging op. Rekeninghoudende met de vertraging en het dus later uit komen van andere kaskrakers is er besloten om de nieuwe Star Wars films met een jaartje op te schuiven. Dit melde Disney zelf aan Variety.

De Star Wars film van 2022 maakt nu plaats voor Avatar 2, die oorspronkelijk volgend jaar zou verschijnen. Hiermee zijn de Star Wars films respectievelijk verzet naar 20 december 2023, 17 december 2025 en 15 december 2027 (in de Benelux). 

De films zullen niet langer draaien om de Skywalkers. Waar het wel precies over zal gaan is nog onbekend. Over de series die op Disney+ moeten verschijnen is geen aanvullende verschuiving bekend gemaakt. De Cassian Andor, Obi-Wan Kenobi en Mandalorian serie staan dus nog op de zelfde data als tot voor kort bekend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten