woensdag 27 november 2019

Star Wars Jedi: Fallen Order bevalt veel beter dan Battlefront


Jaren lang was Star Wars Battlefront dé Star Wars game. Hoewel er om de zoveel jaar nieuwe games uit kwamen die vaak ook goed werden ontvangen bleef Battlefront bij de meeste fans toch de nummer 1 game.

Voor de wat 'nieuwere' Star Wars fans en lezers onder ons klinkt dit misschien vreemd. Star Wars Battlefront heeft namelijk de afgelopen tijd veel kritiek gehad. Maar dit gaat over de vernieuwde Battlefronts die recentelijk werden uitgebracht door EA. Game ontwikkelaar EA heeft momenteel het alleen recht om Star Wars games te maken. Helaas voor de fans pakte dit dus niet goed uit. De reacties op de nieuwe Battlefronts waren oorverdovend slecht. Fans waren zo boos dat in meerdere landen zelfs de politiek zich met het spel is gaan bemoeien.

Alle hoop dat EA nog een goeie Star Wars game uit zou brengen leek een beetje verloren. Maar toen was er Jedi: Fallen Order die deze maand uitgekomen is. Tot noch toe lijken de reacties op het spel aardig positief. Hoewel niet explosief positief is dit zeker een grote stap vooruit. Zeker nu er naar buiten is gekomen dat de game de snelst verkochte digital release van een Star Wars game ooit is en de best verkochte EA Star Wars game is in de initiële release periode. Een mooie opsteker voor EA dus die eindelijk, na veel kritiek, de single player modus weer terug heeft gebracht in Star Wars spellen.

Respawn, onderdeel van EA, liet weten:
“Namens Respawn en EA willen we iedereen bedanken voor hun steun aan de studio en het team tijdens de ontwikkeling en release van Star Wars Jedi: Fallen Order. Het vertellen van een verhaal in het Star Wars-universum is een droom die uitkomt, en de ontvangst door de fans is ongelooflijk. Met de release van het spel, het debuut van The Mandalorian en de binnenkort verwachte release van Star Wars: The Rise of Skywalker is dit een fantastische tijd om Star Wars-fan te zijn.”
 Misschien dat er dan toch nog hoop is voor EA als het gaat om Star Wars games.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten