vrijdag 24 juni 2016

Saw Gerrera keert terug in Rogue One

Het was een tijdje stil met het nieuws rond Rogue One, behalve wat geruchten. Maar nu Entertainment Weekly een kijkje heeft mogen nemen achter de schermen is er ineens een overload aan informatie.


We beginnen met het personage van Forest Whitaker, die tot nu toe nog een groot mysterie was. Nu is het dan officieel bekend gemaakt dat hij een life-action versie zal spelen van Saw Gerrera uit Star Wars The Clone Wars. Saw Gerrera was de leider van een rebellen groep die de republiek hielp om de Separatisten te verslaan op Onderon. Hij was te zien in de 4 episodes durende opening van seizoen 5. Dit is de eerste keer dat een van de animatie personages wordt omgezet in life-action. Het lijkt er op dat Disney het hele Star Wars universum met elkaar wilt verbinden. Volgens Pablo Hidalgo, die werkte aan Clone Wars, was Saw altijd al een van de sleutel figuren bij het ontstaan van de rebellen, alleen wordt hij zelfs daar beschouwd als extreem, terroristisch zelfs. In Rebels zegt Agent Kallus dat hij maar net aan een verschrikkelijke dood is ontsnapt door toedoen van Gerrera. Hoewel hij een rebel is, hoort hij zeker niet bij de rebellen alliantie door zijn gruwelijke tactieken. Hoewel het er op lijkt dat alle rebellen hun verschillen opzij zetten om samen de Death Star te kunnen ontmantelen. Gerrera en zijn extremisme zijn origineel nog idee├źn van George Lucas zelf. Naar verwachting maakt Gerrera ook deel uit van het volgende seizoen van Rebels, dat erg moet gaan linken met Rogue One. Later zegt Hildalgo nog op Twitter:

"Saw was militarized by the Republic to fight a proxy war against their worst enemy. A generation later, he becomes their worst enemy."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten