zaterdag 20 februari 2016

Lego Star Wars zomer 2016

Er zijn al heel wat Lego sets voor het komende jaar bekend gemaakt, maar we hebben nog wat interessante sets voor je op een rijtje gezet die komende zomer uit zouden moeten komen in juni.


Te beginnen met de Encounter on Jakku - 75148, bestaande uit 530 stukjes. De set geeft de zaak van Unkar Plutt weer, wiens minifiguur ook voor het eerst zal verschijnen in deze set. Daarnaast zijn er nog de minifiguurtjes van BB-8, Rey, Teedo en zijn Luggabeast.


Daarnaast verschijnt er een nieuwe X-Wing set (van The Force Awakens) - 75149, bestaande uit 740 stukjes. Over deze set weten we nog vrij weinig, aangezien zijn ontwerp nog niet af is, maar BB-8 zal deel uitmaken van deze set, net als een flametrooper en vermoedelijk ook Lor San Tekka en Poe Dameron.


Ook krijgen we eindelijk weer een klassieker terug, namelijk de Clone Turbo Tank - 75151, bestaande uit 903 stukjes. Enkele clones, droids en twee Jedi zitten in de set. Naar verwachting Luminara Unduli en Quinlan Vos.


Een grote verassing dit jaar word de Vaders TIE Advanced vs. A-Wing Starfighter - 75150, bestaande uit 702 stukjes. De set is gebaseerd op Star Wars Rebels en heeft een ongelooflijk goede afwerking. We hebben Vaders TIE Advanced al meerdere malen gezien in een vs. set, maar deze combi en deze afwerking maakt de set net wat speciale. Naast een Rebel Pilot en Darth Vader maken ook Sabine Wren (vermoedelijk) en een vierde minifiguur deel uit van deze set.

En met als eindklapper komen we met de Captain Rex's AT-TE - 75157, bestaande uit 972 stukjes. De set is verrassend maar we laten de rest van het oordeel aan jullie over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten