donderdag 26 september 2013

Beelden van Star Wars 1313

Er zijn conceptbeelden opgedoken van het geannuleerde Star Wars 1313, waarin premiejager Boba Fett als hoofdpersonage is te zien. Website IGN kreeg een demo te zien van het spel via een anonieme bron.   

De demo zou eigenlijk afgelopen E3 getoond worden, maar dat was voor ontwikkelaar LucasArts door nieuwe eigenaar Disney werd gesloten. Star Wars 1313 begon op de planeet Tattoine met een nog jonge Boba Fett. Hij was nog niet herkenbaar als zodanig. Gedurende het spel zouden spelers steeds meer uitrusting verzamelen, om uiteindelijk te eindigen in zijn iconische pak uit de films.

De demo die IGN te zien kreeg, speelde zich af op Coruscant. In de demo volgde Boba een Trandoshan, een groen wezen uit het Star Wars-universum, door een markt en langs winkeltjes. De spelwereld herbergde meerdere premiejagers met verschillende werkgevers. Fett werkte al voor Jabba the Hutt. Uiteindelijk vangt hij de Trandoshan en slaat hij hem in boeien. Verder werd door IGN een Uncharted-achtige scène omschreven, waarbij Fett continu nieuwe houvast moet vinden terwijl de omgeving om hem heen afbreekt.

Star Wars 1313 werd eerder dit jaar geannuleerd toen Disney ontwikkelaar LucasArts opdoekte. Sindsdien lekten er wel meerdere keren details uit over het spel, maar werd niets gezegd over een eventueel plan om de ontwikkeling te hervatten. De rechten voor AAA-games gebaseerd op het Star Wars-universum liggen inmiddels bij Electronic Arts. Onlangs werd nog wel bekend dat de engine achter Star Wars 1313 mogelijk ingezet wordt in de filmwereld om in real-time animaties te kunnen produceren. 






Bron: gamer.nl en IGN.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten