donderdag 21 juni 2012

Star Wars superfan herbouwt Luke Skywalker's afgebrokkelde huis op Tatooine


Het was in een melkweg ver, ver weg... ook wel bekend als Tunesië.
Het iconische huis op Tatooine van de toekomstige Jedi Ridder Luke Skywalker, waar zijn trouwe tante en oom hem verborgen voor het imperium, werd eigenlijk gefilmd door George Lucas en co in de woestijn van Tunesië. Maar de plek waar Luke gedroomd had van epische Tie Fighter gevechten en trektochten rond de Melkweg was helemaal vervallen, tot Terry Cooper langs kwam.
"Het is de meest iconische scene van alle zes Star Wars-films," vertelde de 42-jarige superfan Cooper aan "Wales Tonight," een programma op TV station iTV. "En wetende dat de plaats bestaat, in een echte plaats op aarde, die vrij is om te bezoeken en te zien... dachten we, het is een schande als deze plaats ooit verandert in een zinloze plaats in de woestijn die ooit op een dag zal worden vergeten."

Terry Cooper leerde van de film dat de plaats eigenlijk buiten het externe Tunesische dorp Tataouine ligt. Cooper en een paar andere fans zette een Facebook pagina op om donaties in te zamelen voor het herbouwen van deze "vochtige boerderij."
Binnen een jaar, gaven 425 donoren geld, hoeveelheden variërend van $1 tot $600 per persoon om een fonds van $11.700 op te bouwen.
Werkend in de woestijn hitte samen met lokale werknemers, had de ploeg slechts zes dagen voor de voltooing van het herstel van de "Lars Homestead" (vernoemd naar Luke's tante en oom, Owen en Beru Lars, volgens wookieepedia) en het een waardig huis te maken voor een rebellenleider, een toekomstige rebellenleider dan.
Ze versterkte de buitenste laag van het bouwwerk met hout en maakte het bouwwerk weer zoals Lucas en co het ooit hadden laten bouwen.
"Als u uw camera bij u zou hebben, zou het eerste wat u zou willen doen zijn: staan op de rand van de krater en uit kijken naar de horizon en dan denken, dit is de werkelijke plek waar 35 jaar geleden, de film eigenlijk werd gemaakt."

Het lijkt dat de "Force" met hun was op deze missie!


Wil je nog meer plaatsen zien waar door star wars is gefilmt en die je nu ook nog steeds in het echt kunt bezoeken, en waar je die dan ook kunt bezoeken? Ga dan naar de volgende site: http://www.losapos.com/nl/starwarstunesie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten