vrijdag 20 augustus 2021

Nieuwe details van Star Wars Hyperspace Lounge op de Disney Wish

Op het nieuwste Disney cruise schip, de Disney Wish, komt wel een heel bijzondere bar. Namelijk een bar volledig in Star Wars thema genaamd de Star Wars Hyperspace Lounge. 

De bedoeling is dat het de uitstraling krijgt van een elegante bar met klasse, geïnspireerd op die in luxe jacht-schepen zoals die van Dryden Vos (Solo: A Star Wars Story) en in de casino's van Canto Bight. Het wordt een combinatie van leer en metaal. 

Om te voorkomen dat je van een sprookjes thema ruimte plotseling in een Star Wars thema terecht komt (dit leek Disney ongepast), is er een oplossing bedacht. Onder een gouden toegangsboog kom je binnen in een donkere voorruimte. Vanuit daar gaan speciale airlock deuren voor je open naar de lounge. 

In de bar vind je onder meer ook de bijzondere Holotube. Hier kun je per hologram zien welke andere schepen er in de buurt van de lounge zijn. Een van de te spotten schepen is The Ghost (Star Wars Rebels). Maar de echte eyecatcher wordt het gigantische 'raam' (HD scherm) die een bijzonder uitzicht bied op het sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. Het beeld verandert continu en verveelt dus nooit. Buiten zie je soms alleen wat astroïden maar ook andere schepen (zoals de Eravana en de Star Tours StarSpeeder) en natuurlijk planeten Tatooine, Mustafar, Endor en Coruscant. Elke 7-10 minuten verplaatst het schip (inclusief lounge) zich naar een nieuwe plek via hyperspace. En vergis je niet, ook hier zijn aan alle details gedacht. De beweging van alles wat je ziet uit het raam klopt met de verplaatsing van het cruise schip. Dit om te voorkomen dat mensen gedesoriënteerd of ziek worden. Zo zie je de hyperspace jump ook vanuit de zijkant van het schip, niet de voorkant (pas voor de tweede keer ooit vertoond). 

Natuurlijk is het geen dat geserveerd wordt een belangrijk deel van de ervaring. Er zijn bijzondere glazen waarbij je geen bekende merken tegen zult komen. Hierin worden allerlei kleurrijke drankjes geschonken. De bier taps zijn stuk voor stuk een kunstwerk die refereert naar de planeet waar de drank haar origine zou hebben. 

Overdag is iedereen welkom in de lounge, ook kinderen. Dan draait er een gezellig Star Wars melodietje. In de avond uren is de lounge echter alleen toegankelijk voor volwassenen en zal er een andere stijl muziek draaien.

Voor wie niet kan wachten, slecht nieuws. Je zult nog even geduld moeten hebben. De Disney Wish zal pas in de zomer van 2022 beginnen aan haar eerste vaart. Wel vanaf de prachtige Bahama's. Wil je meer weten over het schip of alvast boeken? Dat kan hier.

1 opmerking: