dinsdag 16 juni 2020

Nieuwe Star Wars game: Squadrons komt in oktober


Game ontwikkelaar Elctronic Arts (EA) heeft afgelopen dagen een nieuwe Star Wars game aangekondigd, Squadrons. In de game zal het vooral draaien om een multiplayer mode waarin twee teams van vijf tegen vijf elkaar in bekende Star Wars schepen te lijf zullen gaan. Echter er komt ook nog een single player mode. Het spel wordt immers ontwikkeld door de makers van de single player mode van Star Wars: Battlefront II (2017)

De twee teams die de strijd aan gaan zijn de overblijfselen van the Empire en de nieuwe krachten van The New Republic. Hiermee is duidelijk dat de game zich afspeelt na Return of The Jedi. Het is daarbij ook belangrijk om te kijken welke schepen en wapens je als team mee brengt in de strijd. Dit kan namelijk alles bepalend zijn. Alle schepen zijn naar voorkeur aan te passen. Hoe meer successen je behaald, oe meer mogelijkheden je open speelt (schilden, wapens, motoren, schepen, cockpit en helm uitstraling, etc). Daarnaast krijgen teams de tijd om een tactiek af te spreken voor dat de strijd los barst. 

De strijd zal twee mogelijkheden bevatten. In Dogfights dient je team zo veel mogelijk tegenstanders uit de lucht te schieten. Bij Fleet Battles ligt de focus op het vernietigen van het vlaggenschip van de tegenstander. 

In de singleplayer mode is er een nieuw verhaal te spelen waarin zowel nieuwe als oude personages langs komen. Je speelt in dat verhaal ofwel met Vanguard Squad (New Republic) ofwel Titan Squad (Empire). 

Het mooie van de nieuwe game is dat het crossplay is. Dit houd in dat spelers op de platformen PC, Xbox One en Playstation 4 met elkaar kunnen spelen, ongeacht je eigen platform. Bij de PC en de Playstation 4 komt daar overigens ook nog een VR mogelijkheid bij. 

Gisteren werd de eerste trailer vertoont en over twee dagen krijgen we nog meer informatie en naar alle waarschijnlijkheid nog een gameplay. De trailer is hierboven te zien. 

Squadrons verschijnt in oktober van dit jaar voor een prijs van €39,99 en wanneer men een pre-order doet krijg je de volgende bonus content er bij.

pre-order bonus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten