donderdag 27 augustus 2015

The Force Awakens bezet alle IMAX-zalen


Lange rijen, soms van dagen lang, dat is hoe bioscopen er uit zien op het moment dat Star Wars een nieuwe film vertoont. Tenminste, bij de afgelopen films. Maar nu heeft Disney misschien wat gevonden op dit 'probleem'.

Disney heeft namelijk alle IMAX-zalen in de VS een maand lang na de release gereserveerd voor The Force Awakens. Naast de IMAX zalen zal de film ook nog in de normalen zalen te bekijken zijn. Een maand lang draait alleen Star Wars in de IMAX-zalen door heel de VS. Genoeg ruimte om te kijken dus.

Buiten de VS zijn weliswaar niet alle zalen gereserveerd, maar wel een hoop. Het meer en deel van de IMAX-zalen buiten de VS zullen ook ter beschikking worden gesteld van The Force Awakens. Ook in Nederland zal de film hoogstwaarschijnlijk in IMAX te zien zijn. In totaal zal de film in meer dan 800 IMAX-zalen wereldwijd worden vertoont.

Voor alsnog zijn de verwachtingen gigantisch hoog. Guinness World Records verwacht dat The Force Awakens alle records gaat verbreken en zo Star Wars weer terug aan de top brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten