zaterdag 12 december 2020

BEARKING: Maar liefst 10 nieuwe Star Wars projecten op komst


Deze week was de Walt Disney Company's Investor Day. Deze dag bleek een bijzondere dag te worden voor de Star Wars fans. We wisten allemaal dat er wel wat Star Wars projecten op de rol stonden maar niemand had verwacht hoe veel series, films en andere verrassingen bekend gemaakt werden door onder meer Kathleen Kennedy (directeur Lucasfilm). 

Star Wars Rogue Squadron

Regisseur Patty Jackson vertelt zelf in een prachtige bekendmaking op Twitter over de nieuwe film die zij mag regisseren, Rogue Squadron. De film richt zich op een groep nieuwe, jonge starfighter piloten die hun leven riskeren in hun vluchten. Kennedy heeft alle vertrouwen in Jackson, die eerder al werkte aan Wonder Woman. We zullen wel nog even moeten wachten want de film staat gepland voor kerst 2023.


Film door Taika Waititi 

Heel veel meer dan dit weten we nog niet. Kennedy maakte eigenlijk alleen bekend dat regisseur Waititi terug zal keren met een eigen Star Wars film. Eerder werkte hij al aan een aantal afleveringen van The Mandalorian en geruchten gaan al langer dat hij een eigen film zou krijgen.


Obi-Wan Kenobi (serie)

Dit is geen verrassing. We weten al enige tijd dat er een korte Disney+ serie aan zit te komen over Obi-Wan Kenobi tussen Revenge of the Sith en A New Hope. Ewan McGregor kruipt weer terug in zijn iconische rol van Obi-Wan in deze door Deborah Chow geregisseerde serie. Wat nieuw is, is dat we nu ook bevestigd hebben dat Hayden Christensen (Anakin Skywalker) terug keert naar het Star Wars Universum voor de rol van Darth Vader. Kennedy noemt het de 'rematch of the century' en daar zou ze wel eens gelijk in kunnen hebben. 

Christensen reageerde zelf ook en zei “It was such an incredible journey playing Anakin Skywalker. Of course, Anakin and Obi-Wan weren’t on the greatest of terms when we last saw them… It will be interesting to see what an amazing director like Deborah Chow has in store for us all. I’m excited to work with Ewan again. It feels good to be back.”



Ahsoka (serie)

Voor veel fans dé verrassing en het beste nieuws van die dag, er komt een Ahsoka serie geregisseerd door, hoe kan het ook anders, Dave Filoni. Maar ook Jon Favreau (werkte ook aan The Mandalorian) zal betrokken zijn. Net als in die serie zal Rosario Dawson de rol van Ahsoka vertolken.


Rangers of the New Republic

Een live-action serie met nog onbekend plot die zich tegelijk af speelt met The Mandalorian. De regie zal liggen bij Jon Favreau en Fave Filoni.


Lando (serie)

Ook onze favoriete scoundrel (na Han) krijgt een eigen serie op Disney+. Justin Simien zal het plot schijven. Meer is er nog niet bekend maar de kans is groot dat Donald Glover opnieuw voor de rol van Lando gevraagd zal worden.


Andor (serie)

Hier geen verrassing. We weten inmiddels al langere tijd dat Diego Luna zijn rol als Cassian Andor weer zou oppakken in een nieuwe serie. Nu is dan ook de naam bekend, Andor. Het wordt een spionnen triller. Ook werden andere acteurs bekend gemaakt: Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller, en Genevieve O’Reilly als Mon Mothma. In de serie leren we het verhaal van Cassian kennen van voor Rogue One. Aldus Luna draagt de serie veel bij aan het nog beter begrijpen van die film. 

Deze serie is drie weken geleden in productie gegaan in Londen en zal 12 afleveringen krijgen. Ook kregen we een kijkje achter de schermen.

Er is nog veel meer! Helaas staat blogspot het voor een of andere reden niet toe dat we dit plaatsen. We zoeken dit zo snel mogelijk uit. Tot die tijd kun je meer lezen op starwarsawakens.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten