zondag 29 november 2020

David Prowse (Darth Vader) overleden



Hij speelde een van de grootste schurken aller tijden maar werd geliefd door de fans. David Prowse, ook wel bekend als Darth Vader (A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi) is gisteren op 85-jarige leeftijd overleden.

Prowse was voor ons eigenlijk meer een held dan een schurk. Niet alleen in Star Wars maar ook in andere delen van zijn carrière. Hij was dan ook erg trots op (terecht) zijn rol in de vele reclame filmpjes die verkeersveiligheid bij kinderen bevorderde. Hij ontving hiervoor in Engeland zelf een koninklijke onderscheiding!

Tot 1967 was Prowse een bodybuilder. Mede hierdoor kreeg hij de rol van Vader. Er werd namelijk gezicht naar iemand met een imposant postuur. Maar ook speelde hij in onder andere James Bond - Casino Royale, A Clockwork Orange, Doctor Who, The Saint, Space 1999 en was hij Frankenstein in meerdere films.

Uiteindelijk zou het accent van Prowse niet passen bij het personage van Darth Vader. Daarom werd er voor gekozen om een andere stemacteur de tekst in te laten spreken. Dit werd James Earl Jones. 

We wensen de naasten van David Prowse heel veel sterkte in deze lastige tijd. The force will be with him, always!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten