dinsdag 21 januari 2020

Jonge Star Wars fan blij met R2-D2 prothese

Open Bionic

Het zal je maar gebeuren, je kind wordt getroffen door hersenvliesontsteking. Deze infectie overkomt niet alleen volwassenen maar kan ook kinderen treffen. Dit overkwam ook de 8-jarige Star Wars fan Kye Vincent. Doordat de ziekte zich door zijn lichaam verspreidde raakte hij beide onderbenen, een hand en een deel van zijn andere hand kwijt. De artsen waren genoodzaakt om deze te amputeren.

Waar veel mensen, begrijpelijk, zich geen raad zouden weten met deze verschrikkelijke gebeurtenis, wist Kye wel wat hij wilde. Hij statte een fundraiser om geld op te halen voor een bionische prothese arm.

Kye is inmiddels al 11 jaar en hij heeft zijn prothese arm. Maar deze arm is niet zomaar een arm, het is volledig in R2-D2 thema. Het bedrijf Open Bionic maakte de arm met 3D technologie en heeft eerder armen gemaakt met een Disney thema. Een Iron Man, Frozen en BB-8 arm kwamen al eerder in gebruik.

Open Bionic

Het bedrijf zet zich hard in voor het welzijn van onder mee kinderen. Zo kan de bionische arm in lengte worden versteld. Hierdoor kan hij mee groeien met Kye waardoor het langer mee gaat. Ook bevat de arm sensoren die spierbewegingen registreert. Hierdoor kan de hand van de arm openen en sluiten zoals dat ook bij een biologische hand gebeurd. 

En stiekem is Kye misschien ook een beetje Anakin en Luke Skywalker. Hij is immers niet de eerste die een bionische hand krijgt. Mooi dat dit kan!

Foto's: Open Bionic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten